Saturday, March 22, 2008

Pure

PURE
Ovo su podaci koje sam uspeo da prikupim, pa ako je nesto netacno - izvinjavam se:
Idejni tvorac benda je Sasha Ristic-Rista iz Cuprije. Prve 3 pesme je snimio [koliko je meni poznato] sam 1993-e u svom novoopremljenom studiju. Na tom snimku je pevao Dragan Djuric, takodje cupricanin. Pesme su:
1. Learning Signs
2. New Life
3. Behind Your Mask

Potom postavu popunjava muzicarima iz Jagodine. Oni koji su se duze zadrzali su: Panta [bubnjevi], Cvrle [bas], Zvezdan [amiga 500], Branko [vokal]. U medjuvremenu se Rista povlaci iz benda [?], a na gitari se smenjuje puno ljudi [svi iz Jagodine]. Od svih gitarista najvise je zastranio Coca koji sad svira u No Smoking Orchestra, Burnin' Soundz i kao vrhunac u pratecem bendu Svetlane Raznjatovic?!?!?! [nepotrebna digresija]
Iza ove postave ostaje pesma "Samwartha Siddha" objavljena na kompilaciji "Witness of the First Discussion" kao i demo snimak pesme I Love You. Postoji i zivi snimak 4 pesme iz KST-a [Beograd], ali su sve vec pomenute; osim toga clanovi benda nisu bas bili potpuno prisutni [ako me razumete ]. Na zapisu se cuje i kad se polomi monitor od amige .
Po raspadu benda basista Cvrle i mislim poslednji gitarista benda Darko uz pomoc ritam masine snimaju 2 demo pesme koje je bend inace svirao:
1. Set My Body Free
2. [ne znam naslov]

E sad znam da vas vrlo interesuje da cujete neku pesmu, ali moracete malo da sacekate: Prvo kompilaciju "Mrak iz Naftalina"
gde ce se mislim naci pesma "New Life", a zatim i nadam se ep sa svim snimljenim pesmama [zapoceo sam pregovore sa autorima].

Na kraju napomena da puno pesama benda nije snimljeno i da je navodno trebalo da nastupe u Budimpesti kao predgrupa Revolting Cocks-ima ali su se pre toga raspali.

p.s. Postoji i kao-spot koji je isao u "Garaznom getu" za pesmu Learning Signs, a koji sam hteo veceras da okacim ali je 2 puta nestajala struja pa cu morati sutra.

by Bojadin

2 comments:

Anonymous said...

Obrisite link koji ste stavili jer to nije sajt ovog benda.

Grand Inquisitor said...

link obrisan. hvala na skrenutoj paznji.