Friday, February 29, 2008

D:S-vol.1




D:S-Vol.1

DS:vol.1 is a compilation of ExYu industrial/gothic/darkwave bands. ExYu is a region in Balkans (Europe) where former Yugoslavia was. This compilation is the first DS established and there will be more releases. Soon it will be released on fabric Audio CD.

tracklist:

01 Tamerlan - Beneath the Moonlight (2:49)
02 SOK - Face for the fist (4:28)
03 Secret Man - Frozen (5:36)
04 Condolence - Eaze (0:46)
05 F.o.F. - Hello Christine (2:58)
06 dreDDup - First Blood (5:06)
07 Neurotica - Delicate Fantasy (2:54)
08 Sixth June - Everytime (2:52)
09 Inje - Skrivenosemenica (4:35)
10 Franja Kluz - Ua Ua (1:43)
11 Cut N Paste - Dead And Gone (1:29)
12 Figurative Theatre - Oblivion and misery - Atrocious Camera (4:02)
13 V.i.t.r.i.o.L Minstrel - Communication (5:57)
14 Mrt - Undead lunch (part II) (3:55)
15 Kanntilen Ante Portas - Plac kosnice (2:00)
16 Vamp Voltage - Symptoms (4:12)
17 Unexistence - Only rusty relics (4:33)
18 OneFellPrey - Flickering Existence (2:57)
19 Dementia Absurda- Cynic (3:07)
20 Third I - Cold Chamber (4:14)

file info:

DSvol1.zip (96mb)
20 tracks - 44khz192bpm/mp3
+ Artworks by Eesh and band infos

link:
download here

+ BONUS - A short Art movie:

Title: Life of Lost Memories
Script & Dirested by: Mihajlo Obrenov
Camera: Predrag Radosavljevic
Editing: Endre Ajandi
English Translation: Nemanja Batalo
Produced by: ManMade Productions & OM films

Genre: Art Film
Play time: 30'
Country of origin: Serbia
Year: 2006.
file size: 70 mb
Includes: English Subtitle

download this movie here

(recenzija kompilacije - objavljena u Helly Cherry webzinu broj.68):
VA Dark Scene Vol.1
Dark Scene je forum nastao na tragu sada već nepostojećeg foruma Debris Files koji je okupljao, jasno je, mračnije bendove uglavnom okrenute industrialu i electru. Nedavno je na ovom forumu pokrenuta inicijativa da se uradi kompilacija gde bi se predstavili učesnici foruma prvenstveno. Odziv je bio jako dobar da je odmah jasno bilo da će prvo izdanje slediti drugo pa i treće i to jako brzo. U međuvremenu se tematika foruma malo proširila pa se sada tu nalaze i noise teme isl. Ova kompilacija predstavlja uglavnom sastave iz Srbije i čini mi se dva iz Hrvatske. I kao što rekoh na kompilaciji preovladava mračniji electro i moderniji mračni industrial mada ima i onih koji imaju eksperimentalniji, bučniji i staroškolski pristup industrijskom zvuku. Kompilacija po svom zvuk bi najviše mogla da podseti na pre koju godinu izdatu „Vulgarni Optimizam“. Ono što je dobro je da kompilacija predstavlja sastave sa raznih strana i koji ne dolaze uglavnom iz Beograda tako da se može videti da se ovakav zvuk neguje i u ostalim gradovima. Kompilaciju je već izdalo nekoliko net etiketa a probaće se i sa SKCom Novi Sad. Vol.2 je u pripremi i biće sličan jedinici a Vol.3 – „Iz naftalina“ će predstaviti neke jako bitne ali zaboravljene domaće bendove. Potražite link na darksceneforum.co.nr ili na našem blogu. Nenad

(recenzija sa Rijecki-Rock sajta):
Na "DS:Vol.1" kompilaciji i riječki FOF

Ovih dana je objavljena DIY underground kompilacija nazvana "DS:Vol.1" koja je zamišljena kao osvrt na radove "mračnih" glazbenih umjetnika s prostora Balkana, a sve u cilju promoviranja ove specifične i u posljednje vrijeme "trendi" scene. Izdanje se našlo u obliku net-izdanja za američku izdavačku kuću "DeadKnife Records", a na njemu se našao i samozatajni riječki bend FOF. Dečki su najpoznatiji kao "duhovni nasljednici" grupa Transmisia i Very Expensive Porno Movie čiji je odličan album prvijenac prošle godine objavljen za Slušaj Najglasnije etiketu.
Opisno, ova vrsta glazbe je u biti industrial, darkwave, gothic, post punk, noise bez metala i HC zvukova. Više informacija o kompilaciji i "mračnoj sceni na Ex-Yu prostorima", možete pronaći na www.darksceneforum.co.nr adresi, a cijeli album možete besplatno skinuti sa DivShare servisa.

No comments: