Monday, June 7, 2010

Project MoF



PROJECT MOF
(electro rock - Novi Sad)
Alternativni sastav Project Mof nastao je u Novom Sadu početkom 2008. godine, u pomalo neobičnim okolnostima. U početku Project Mof je bio, kako mu i samo ime kaže – projekat, pa se kasnije razvio u nešto više. Sve je počelo kada je Adrian, do tada bubnjar punk rock bendova My Fault i kasnije Sweeper, odlučio da se oproba u elektronskoj muzici. Prvobitna ideja je podrazumevala rad sa DJevima, i kombinovanje DJ setova sa “živim” bubnjem, ali od nje se vrlo brzo odustalo. Umesto DJ-a priči se priključuje Sale - na gitari, i sve odlazi u nekom drugom smeru.
Vrlo brzo, posle samo nekoliko meseci zajedničkog rada izbacuju demo/promo album pod nazivom "Coming Home" a ubrzo posle njega i demo EP "Still Far Away From Home", koji su ponuđeni za besplatan download na njihovoj myspace stranici, i koji na neki način definišu njihov stil, daju smernice u kom pravcu će se njihova muzika dalje kretati. Zahvaljujući njima uspevaju da pridobiju jaku bazu pratilaca, koji prepoznaju priču, i podržavaju je....
Pocetkom 2009. godine Project Mof dobija još jednog člana – Miljana na bass gitari, i time se definiše konačna postava, i bend nadalje nastavlja da deluje kao trio. Njihov muzički stil je specifičan i kao ni oni sami ne prihvata zatvaranje u žanrove i etiketiranje, ali najbliže može da se opiše kao kombinacija alternativnog i elektro roka sa jedne i elektronike i drum&bass-a sa druge strane, sa korenima u punk rock-u.
Upravo zbog toga, njihova muzika postaje interesantana publici najrazličitijih profila i interesovanja, i beleže gostovanja i puštanja na radio stanicama, kako u zemlji, tako i van nje. U isto vreme stižu i pozivi festivala, bili oni rock, punk, ili elektronske orijentacije. Najvažniji nastup do sada, bio je na festivalu Exit 09.
Krajem 2008. započinju rad na svom dosad najambicioznijem projektu, albumu "BreathTaking Material" koji se očekuje 2010. godine, i čije snimanje je u punom jeku. ...To Be Continued....
preuzeto sa oficijalne stranice benda
discography:

No comments: